Goedkoop boodschappen doen? Lees dan deze tips!

Het is een van de grootste uitgaven in ieder huishouden: boodschappen! Goedkoop boodschappen doen is dan ook niet makkelijk. Daarom hebben we een paar geldbesparende tips op een rijtje gezet zodat boodschappen doen nét iets leuker wordt.

Goedkoop boodschappen doen? Bereid je voor!

Voorbereiding is het halve werk, en dat geldt in het geval van boodschappen helemaal.

 1. Maak boodschappenlijstjes
  Een veelvoorkomende fout die mensen maken is “zomaar” boodschappen doen. Zeg nou zelf: wanneer je niet weet wat je wil halen, kom je vaak terug met een hele hoop rotzooi. En een hoop rotzooi, kost een hoop geld. Lijstjes maken is hiervoor een prima oplossing. Zo kan je vantevoren het best bepalen wat je nodig hebt, en ben je niet afgeleid tijdens het boodschappen doen. Er zijn natuurlijk allerlei boodschappenlijstjes apps, maar ouderwets op papier schrijven vinden wij toch het makkelijkst.
 2. Zorg dat je contant geld meeneemt
  Door vooraf te bepalen wat je budget is, en contant geld mee te nemen, geef je nooit meer uit dan je wenst. Als je voor iedere boodschappenronde 20 euro meeneemt en je pinpas thuislaat, ben je echt wat voorzichtiger in het uitgeven van dat geld!
 3. Ga niet met trek boodschappen doen
  HET IS BEWEZEN! Mensen die trek hebben en boodschappen gaan doen kopen meer eten, en vetter eten. Hoe dat komt? Simpel: je hebt trek, dus je koopt alles waar je zin in hebt. Eet dus vóór je boodschappen doet, niet na.
 4. Bekijk wat er in de aanbieding is
  Super voordehandliggend, maar wel een goede manier om wat goedkoper boodschappen te doen: aanbiedingen kopen! Er zijn allerlei websites waar ze aanbiedingen van supermarkten laten zien. Je kan natuurlijk ook ouderwets in de folder kijken.

Wat is de goedkoopste boodschappenwinkel?

Welke supermarkt is nou echt het goedkoopst? Veel van ons vragen het zich af, maar gaan toch altijd naar dezelfde supermarkt. De Consumentenbond doet ieder jaar onderzoek, en dit is waar je goedkoop boodschappen kan doen:

 1. Jumbo
  De goedkoopste in de steekproef is Jumbo, een prijsvechter die gaat voor kwaliteit (onze favoriet, stiekem).
 2. Plus
  Een wat kleinere speler, maar wel een goede speler als het gaat om budget-boodschappen. Plus bezorgt tegenwoordig ook. Handig.
 3. Albert Heijn
  Het voelt misschien wat onverwacht in dit rijtje, maar de Appie mag er best zijn en staat dan ook gewoon in de top 3! Dit is vooral te danken aan de huismerken van Albert Heijn, die erg goedkoop zijn.
 4. Lidl
  Hoewel je de Lidl wat hoger zou verwchten in de lijst, staat deze toch vrij laag. Dit komt door het geringe aanbod (een merk per product).
 5. Aldi
  Ook de Aldi zou je wat hoger in lijst zetten als het gaat om goedkope boodschappen, maar deze scoort ook vrij laag. Op gebied van groent wel erg goedkoop!
 6. Spar
  Nieuwkomer Spar moet nog wat leren van de Jumbo, want deze is vrij duur..

Maak gebruik van wat je hebt.

Er wordt ieder jaar heel veel weggooid. Dat is niet alleen zonde, maar ook slecht voor je portemonnee. Dingen die de vriezer in kunnen, in de vriezer. En de houdbaarheidsdatum? Vaak kunnen dingen nog veel langer mee. Ruik gewoon even. Dat scheelt.

Heb jij nog tips om goedkoper boodschappen te doen? Laat deze dan achter in de comments. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *