Besparen op je telefoonrekening? Met deze tips kan het.

Een hoge telefoonrekening? Het komt vaak voor. Zelfs met steeds meer onbeperkte abonnementen. Hoe zorg je er nou voor dat je kan besparen op je telefoonrekening? We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Besparen op je mobiele internet

Buiten je databundel internetten kan flink oplopen. En dat is makkelijk te verhelpen. Daar kanje flink mee besparen op je telefoonrekening. Bijvoorbeeld door..

 1. Gebruik Wifi in plaats van 3G of 4G
  Wifi is op veel plekken beschikbaar en thuis kan je natuurlijk je telefoon automatisch laten verbinden met je Wifi-netwerk. Let wel op dat je op een openbaar netwerk een VPN-app gebruikt. Dit is om je internetverkeer te beveiligen, zodat niemand kan zien wat je doet. Dit is handig in bijvoorbeeld koffietentjes of wanneer je Wifi van een hotel gebruikt. Een fijne VPN-app vinden wij Betternet.
 2. Check je dataverbruik regelmatig, en welke apps de grootverbruikers zijn
  Je kan tegenwoordig makkelijk je dataverbruik checken. Dat kan bijvoorbeeld via de app van je provider, of een app die je kan downloaden. Op een Android telefoon kan je zelfs een limiet instellen. Om dit te doen ga je naar instellingen > datagebruik. Op een iPhone kan je ook zien welke apps het meeste data verbruiken. Om dit te zien ga je naar instellingen > mobiel netwerk. Dataverbruik kan snel oplopen, vooral met specifieke apps. 4G.nl deed onderzoek naar de grootverbruikers, dat kan je hier lezen.
 3. Bekijk welke apps op de achtergrond ‘verversen’
  Zonder dat je het weet kan het zijn dat Instagram best wat data verbruikt. Of Whatsapp. Dit komt doordat apps op de achtergrond kunnen draaien, zonder dat je ze gebruikt. Dit gebeurt om ze up-to-date te houden. Maar, dit zorgt wel voor dat je data verbruikt zonder dat je het door hebt! Onhandig. Je kan op je iPhone het verversen van apps op de achtergrond uitschakelen. Dit kan bij instellingen > algemeen > ververs op achtergrond. Op een Android telefoon kan dit per app, het staat onder de noemen synchronisatie in de app. Hier kan je het in- of uitschakelen.
 4. Gebruik de besparingsfunctie van apps
  Wist je dat Whatsapp, Chrome en Instagram besparingsfuncties hebben? Met deze functie kan je gemakkelijk minder data verbruiken. Je vindt het meestal in de instellingen van de desbetreffende app, en kan echt een hoop schelen.
 5. Neem een abonnement met onbeperkt internet
  Een beetje flauw natuurlijk, maar veel abonnementen bieden vandaag de dag de mogelijkheid om onbeperkt internet te krijgen. Let wel een beetje op wat onbeperkt betekent: soms krijg je een x aantal MB’s/GB’s en wordt daarna de snelheid zo laag dat je het nauwelijks kan gebruiken. Lees dus altijd goed de voorwaarden.

Besparen op je belminuten

Naast je databundel, kan je natuurlijk ook besparen op je belminuten. Bijvoorbeeld met de volgende tips:

 1. Bel over Wifi of mobiel internet
  Het is natuurlijk niet de meest handige manier om je databundel te besparen, maar je kan thuis makkelijk via Wifi bellen. Bijvoorbeeld via Whatsapp of Facetime (audio). Dan verbruik je 0 belminuten, maar kan je gewoon bellen. Handig toch?
 2. Niet bellen, maar berichten
  Er zijn bijna een oneindig aantal apps waar je tegenwoordig gratis berichten mee kan sturen. De populairste is natuurlijk Whatsapp en iMessage. Gratis berichtjes sturen is goedkoper dan bellen!

Een nieuw mobiel abonnement óf besparen op je telefoonrekening?

Is besparen niet echt aan jou besteed, en kan je een nieuw abonnement afsluiten? Dan zou je een sim only abonnement kunnen overwegen. Sim only is vaak een stuk goedkoper dan een abonnement met telefoon, omdat je niet betaalt voor het ‘aflossen’ van je nieuwe toestel. En omdat een iPhone 6 écht nog wel even meekan, scheelt het een hoop om een abonnement af te sluiten zonder toestel. Vaak zijn deze ook nog per maand opzegbaar of hebben ze een kortere contractduur. Extra handig voor de flexibele beller, en om te besparen op je telefoonrekening. Je kan op verschillende websites sim only vergelijken en afsluiten.

Je kan tegenwoordig ook vaak een onbeperkt bellen en internet abonnement afsluiten. Dan hoef je niet eens meer te besparen op bovenstaande punten, maar kan je gewoon lekker bellen en internet zoals jij dat wil. Dit is vaak iets duurder, maar geeft wel rust en duidelijkheid! Vergelijken van internet kan op internetvergelijken.com

Heb jij nog tips om te besparen op je telefoonrekening? Laat deze dan achter in de comments. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *